• Streľba zo vzduchovky - školské kolo

          • V utorok 5.12.2023 sa v priestoroch telocvične v Jablonovom uskutočnilo školské kolo v streľbe zo vzduchovky. Súťaže sa zúčastnilo 20 žiakov v kategóriách staršie žiačky, mladšie, starší žiaci a mladší žiaci.

            Vyhodnotenie:

            Staršie žiačky:

                            1.  – 2. Soňa Čičková (9.)

                                         Lenka Randová (9.)

                            3. Soňa Dodeková (9.)

            Mladšie žiačky:

                            1. Karla Kovalíková (7.)

                            2. Veronika Krajčiová (7.)

            Starší žiaci:

                            1. Marcel Majtán (8.)

                            2. Adrián Novosad (9.)

                            3. Peter Šípovský (7.)

            Mladší žiaci:

                            1. Boris Ďurec (6.)

                            2. Eduard Kovalík (5.)

                            3. Filip Krajči (5.)

            Víťazom srdečne blahoželáme.

          • Láska v balíčku

          • V čase predvianočného zhonu a príprav na najkrajšie sviatky v roku sme všetci omnoho citlivejší, vnímavejší. Dobrý skutok sa stáva samozrejmosťou. Chceme, aby sa takými stali a v budúcnosti zostali aj naše deti. Nielen preto sme sa tento rok rozhodli zabaliť trochu lásky do balíčka.

            Vianoce nie všetci prežívajú v kruhu svojich blízkych a srdcu milých. Veríme, že pacientom Interného oddelenia NsP v Žiline, ktorí tohtoročné vianočné sviatky strávia v priestoroch nemocnice, spríjemní tento čas malá pozornosť.  Balíček s drobnosťou a originálny vianočný pozdrav. Balíčky plné darčekov pomohli deťom pripraviť ich rodičia, deti a pani učiteľky zasa ukázali svoju tvorivosť pri výrobe krásnych vianočných pozdravov.

            Vyzbierali sme a pacientom posielame 77  balíčkov.

            Úprimne a z celého srdca ĎAKUJEME všetkým darcom, ktorí sa rozhodli pomôcť. 

            Veríme, že každá drobnosť a detský vianočný pozdrav si nájde svojho majiteľa.                

            Láska z balíčka vyčaruje nielen úsmev na tvári, ale prinesie aj chvíľu radosti.

            ,, VIANOČNÉ PREKVAPENIE OD ŠKOLSKÉHO KOLEKTÍVU ZO SÚĽOVA

            Naším oddelením vnútorného lekárstva A sa už "nesie" krásna predvianočná atmosféra Je to najmä vďaka srdečným žiakom a zamestnancom Základnej školy s materskou školou Súľov - Hradná 64, ktorí prišli potešiť hospitalizovaných pacientov.

            Originálne, vlastnoručne vyrobené odkazy a balíčky plné lásky rozradostili nejedného pacienta , ktorý musí byť v tomto období v nemocnici Naši zdravotníci im krásnu pozornosť osobne odovzdali a pacienti im "na oplátku" ako prejav vďaky darovali svoj úprimný úsmev

            Pre niekoho možno obyčajný balík, pre nás a pre pacientov úžasná myšlienka so SILNÝM POSOLSTVOM. Za čarovných prekvapení veľmi pekne ĎAKUJEME "

            cit. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

        • 29. ročník Šalianskeho Maťka – školské kolo
          • 29. ročník Šalianskeho Maťka – školské kolo

          • Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko,

            Maťko preto, že ma tak volajú, a šaliansky preto, že som sa narodil v Šali.

            Súťaž v prednese slovenskej povesti nazvali podľa mňa ŠALIANSKY MAŤKO J.C. HRONSKEHO.

            Všetkým recitátorom ďakujeme a víťazom blahoželáme!

          • Mikulášska návšteva v materskej škole

          • Detičky z MŠ Súľov-Hradná a MŠ Jablonové sa zúčastnili hudobného predstavenia, na ktoré zavítal aj Mikuláš. Obdaril ich krásnymi balíčkami a deti mu zas vyčarili úsmev básničkami a pesničkami. 

          • Opäť k nám zavítal Mikuláš

          • "Mikuláško maličký,

            ako blška drobučký. 

            Nový krpec, starý remeň,

            až na veky vekov amen."

            Aj takouto básňou potešili Mikuláša naši žiaci v tento výnimočný deň. Čo sa dialo ďalej? To vám už prezradia nasledujúce fotografie...

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 23.11. a 24. 11. 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády z anglického jazyka. Zúčastnilo sa 20 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách 1A a 1B. Účastníci olympiády si zmerali a porovnali svoje vedomosti z anglického jazyka v písomnej aj ústnej časti. Všetci účastníci olympiády preukázali veľký potenciál, jazykové zručnosti a tvorivosť.

                                     Vyhodnotenie olympiády z anglického jazyka 

            Kategória  1A:  1. K.Kovaliková     2.K.Bučová   3. O.Zahálka

            Kategória 1B: 1.V. Galová   2. F. .Čička   3.T. Zahálková     

                                                                                     

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a prajeme im veľa ďalších študijných úspechov v anglickom jazyku.

          • Blahoželáme!

          • Pýtate sa komu?

            Viktórii  Galovej, žiačke 9. ročníka, ktorej výtvarné práce získali umiestnenie v poradí 20. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže detí „Vianočná pohľadnica“.  Jej organizátorom je Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Viktória sa umiestnila v Bronzovom pásme kategórie Základné školy  a materské školy.

            Ocenené a vybraté práce detí  budú vystavené v mesiaci december a január v mestách Západná terasa bratislavského hradu, Žilina – priestory Krajského úradu ŽSK, výstavné priestory v mestách KD Námestovo, KD Trstená, OKS Dolný Kubín.

        • OSJL okresné kolo
          • OSJL okresné kolo

          • Po poctivej príprave sa 15.11.2023 stretli víťazi školských kôl súťaže olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry v okresnom kole tejto náročnej vedomostnej súťaže. Našu školu reprezentoval Marián Backa,  žiak 9. ročníka. Vo vyrovnanej konkurencii ukázal vysokú úroveň vedomostí v teste, v transormácii určeného textu aj v tretej, najnáročnejšej časti, ktorou je v krátkom čase vytvorený vlastný text spojený s jeho prezentáciou formou rečníckeho prejavu.

            Po spočítaní všetkých bodov patrí Mariánovi zaslúžené 4. miesto.

            Blahoželáme mu a veríme, že jeho chuť súťažiť  a reprezentovať školu  mu vydrží čo najdlhšie.

          • Úspechy vo WocaBee

          • Trieda 4.ročník sa umiestnila v TOP 3 - konkrétne na skvelom 3.miestev rámci okresného kola súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2023.

            V žrebovaní WocaBee, ktoré sa konalo 1.11.2023 sa stala výherkyňou mobilu žiačka Miška Hanulíková zo 6. ročníka. Týmto by sme jej radi srdečne zablahoželali k výhre .   

          • Vianočná besiedka - MŠ Jablonové

          • Srdečne Vás pozývame na Vianočnú besiedku v piatok 8. decembra 2023 o 16:00 hodine do KD v Jablonovom, kde sa s vianočným pásmom predstavia tí najmenší - deti z MŠ Jablonové.

            Po programe detí bude nasledovať občerstvenie spojené s vianočným punčom a detská discotéka.

          • Stretnutie s Mikulášom

          • V stredu 6.12.2023 zavíta do MŠ v Jablonovom Mikuláš. Veríme, že prinesie so sebou veľa sladkostí pre šikovné a poslušné detičky z MŠ Jablonové a MŠ Súľov-Hradná

          • Prezentácia Strednej odbornej školy strojníckej

          • V stredu 15. novembra 2023 sa naši žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili prezentácie Strednej odbornej školy strojníckej z Kysuckého nového Mesta. Prezentácia sa uskutočnila v historických priestoroch Sobášneho paláca v Bytči. Žiaci sa oboznámili s odbormi, profilovými predmetmi i možnosťami duálneho vzdelávania. Najviac ich zaujali výrobky, ktoré si študenti dokázali vyrobiť na praxi už od prvého ročníka, ako reproduktor či autíčko na vodíkový pohon. Videli aj praktické ukážky z odboru umelecký kováč.

          • Dejepisno - vlastivedná exkurzia

          • V pondelok 6. novembra 2023 sa žiaci 3. a 7. ročníka vybrali na špeciálnu „Expedíciu do Budatínskeho hradu“ spojenú s tvorivými aktivitami. Okrem prehliadky hradu, veže a vystavených exponátov sa žiaci dozvedeli aj o jeho histórii a etnológii. Témou tohtoročného interaktívneho vzdelávacieho podujatia boli „Príbehy osobností“, ktoré pracovníci múzea pútavo predstavili. Pri tvorivých aktivitách si každý jeden žiak vyrobil vlastnú záložku s témou Budatínsky hrad a žiaci si vyskúšali aj „zamurovanie“ krásnej Kataríny rodu Čákiovcov do hradnej veže.  Vzájomnou naháňačkou, pozorovaním mohutných a starých stromov, zbieraním veľkých farebných listov v priľahlom parku, sme ukončili pútavú dejepisno-vlastivednú exkurziu.

          • Martin na bielom koni

          • ,, Na svätého Martina, drž sa synku komína. "

            Svätý Martin prišiel na bielom koni. Symbolizuje príchod zimy v podobe snehu, ktorý v tomto období už pokryl aj nižšie položené časti Slovenska.

            Zavítal aj do našeho ŠKD.

          • Zber papiera

          • Zber papiera je na našej škole tradíciou. Nebolo tomu inak ani v tomto školskom roku 2023/2024. Žiaci počas mesiaca október odovzdali do zberu 2 321,5 kg papiera.

            Svojou snahou symbolicky zachránili 18 a pol stromu.

            Ďakujeme.

            Najusilovnejšími boli žiaci 7. ročníka, kde každý žiak doniesol takmer 70 kg papiera. Druhé miesto patrí žiakom 5. ročníka a tretí v poradí sa umiestnili žiaci 2. ročníka.

            Blahoželáme.

          • Vianočná pohľadnica

          • Vianočná pohľadnica 2023

            20. ročník medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže

            Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne opäť vyhlásilo jednokolovú medzinárodnú výtvarnú súťaž detí a mládeže. Súťaž je tematicky zameraná na uchovávanie tradičného vianočného zvykoslovia a výtvarné spracovávanie tradičnej vianočnej témy netradičnými výtvarnými technikami.

            Aj tento rok sme sa rozhodli prispieť a zapojiť do súťaže prácami našich žiakov. Deti maľovali, kreslili, vyšívali, lepili,... . 

            Výsledky súťaže organizátor zverejní na www.okstredisko.sk. Posúťažné výstavy zostavené z odoslaných prác detí budú inštalované aj v iných mestách na Slovensku a Poľsku.

            Veríme, že čarovné dielka našich detí oslovia nielen porotu, ale potešia aj oko nejedného návštevníka niektorej z výstav.

             

          • iBobor

          • V dňoch 6. novembra až 10. novembra 2023 prebehla takmer v 60 krajinách sveta online súťaž v algoritmickom myslení iBobor. Súťaž je určená  pre žiakov 2. ročníka až po seniorov. V našej škole sa jej zúčastnilo 105 žiakov.

            Kategória Drobec - 2. a 3. ročník

            Úspešní  riešitelia:

            • Timotej Ďurec, Richard Mičuch (2. roč.)

            Kategória Bobrík - 4. a 5. ročník

            Úspešní  riešitelia: 

            • Linda Maslíková, Michal Hrehor, Lukáš Klučiar (4. roč.)
            • Jakub Galo, Filip Krajči, Dominik Galo, Eduard Kovalík, Ema Čičková (5. roč.)

            Kategória Benjamín - 6. ročník

            Riešitelia:

            • Karina Bučová, Michaela Hanulíková 

            Kategória Kadet - 8. a 9. ročník

            Úspešní  riešitelia: 

            • David Bezdeda (8. roč.)
            • Marián Backa, Soňa Čičková, Soňa Dodeková (9. roč.)

            Úspešní  riešitelia boli odmenení diplomom.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že v celoslovenskej konkurencii sme nesklamali.

             

             

             

          • Lampiónový sprievod

          • SVETLONOS​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            (svetlá noc, svetielko, bludička)démonická bytosť v podobe bludného mihotavého svetielka, objavujúca sa v noci pri močariskách, v lesných húštinách a v blízkosti vodných zdrojov. Niekde mal podobu malého chlapca so žeravými očami, ktorý pred pozorovateľom rástol do nadprirodzenej veľkosti. Zvádzal ľudí zo správnej cesty, vábil do močiarov, vodil ich po poliach, cez skálie a tŕnie či po cintorínoch. Mal moc najmä nad tými, čo nemali čisté svedomie. Lákal nielen svetlom, ale aj plačom či volaním po mene. Úmyselne či nechtiac ho mohol privolať človek, ktorý po zotmení zahvízdal. Zbaviť sa ho mohol prežehnaním sa alebo pomyslením na toho, s kým jedol veľkonočné vajíčko či štedrovečerné jedlo. Pôvod svetlonosov odvodzovala ľudová obrazotvornosť z duší niektorých zomretých, najmä nepokrstených detí (nebeské deti) i ľudí umretých násilnou smrťou (pokutujúce duše). Miestami ho dávala do súvisu s dušami ľudí, ktorí počas života presúvali medze na poliach, alebo s dušami zememeračov, ktorí nespravodlivo vymeriavali pôdu pri komasáciách.

            cit. web

            20. októbra sa žiaci prvého stupňa, so svojimi rodičmi a známimi, mali možnosť zahrať na bludičky. Nachystali si lampióniky, čelovky, baterky či mobily a vybrali sa na pochod dedinou. Na konci čakalo deti prekvapenie v podobe čajovo-džúsového punču, ktorý nám pripravila Zmrzlina Súľov. 

          • Kapustička kapusta, natlačím ťa do husta

          • V rámci zážitkového učenia sme si osvojovali spracovanie kapusty na zimu. Deti aktivita veľmi zaujala, vyskúšali si "dlávenie do suda" aj ochutnávku kapusty. Názorne sme predvádzali "dlávenie" v minulosti a tešili sme sa z nadobudnutých skúseností.

          • Divadlo Ako si dedko s babkou spolu nažívali

          • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším sme sa zúčastnili divadelného predstavenia o dedkovi a babke. Rozprávali nám, čo radi robia, aké majú sny a plány a čo musia urobiť, aby svoje sny naplnili. Spoločne sme si zaspievali a prežili sme krásne dopoludnie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Súľov - Hradná 64
      • ZŠ(riaditeľ) - 0911 / 360 024 ZŠ (zástupkyňa) - 0911 / 588 002 ZŠ (zborovňa) + ŠKD - 0911 / 594 003 MŠ Súľov-Hradná - 0911 / 596 003 MŠ Jablonové - 0903 / 796 025 ŠJ vedúca - 0903 / 795 025 ŠJ Súľov-Hradná - 0911 / 626 003 ŠJ Jablonové - 0911 / 598 003
      • Súľov - Hradná 64, 013 52 013 52 Súľov - Hradná Slovakia
      • 0911 / 360 024
      • RNDr. Ján Mekiňa (riaditel@zssulov.sk), mobil: 0911 / 360 024
      • Mgr. Anna Búšfyová (zssulov@zssulov.sk), mobil: 0911 / 588 002
    • Prihlásenie