• Zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2023/2024

          • VÁŽENÍ RODIČIA!

                       Na základe Všeobecne záväzného nariadenia obce Súľov-Hradná č. 1/2020* a v súlade s Usmernením Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky k zápisu a prijímaniu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky (pre šk. rok 2023/2024) uvedenom na https://www.minedu.sk/data/att/25834.pdf  Vám oznamujeme, že

             

            ZÁPIS PRVÁKOV do našej školy sa USKUTOČNÍ

            3. apríla 2023 (pondelok) o 15:00 hodine

            TRADIČNÝM SPÔSOBOM, aký poznáte – stretnutie rodičov, pedagógov a budúcich

            prváčikov v budove školy.

             

            Na plnenie povinnej školskej dochádzky sa zapisujú deti, ktoré dovŕšia 6 rokov31. augustu 2023 (vrátane). Taktiež deti, ktoré mali odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok. 

             

            Pred zápisom do 3. apríla 2023 odporúčame vyplniť

             ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU uvedenú na našej webovej stránke školy.

             

            V deň zápisu je potrebné priniesť:

             

            Rodičia / zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, spolu s prihláškou doložia aj písomné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

             

             

          • Deň učiteľov

          • Prajeme Vám krásny deň učiteľov,

            ďakujeme všetkým učiteľom, pedagogickým, nepedagogickým zamestnancom za ich prácu.

                         Neúnavní, trpezliví,

                         opravujú hrubky, chyby.

             

                                               Vzdelávať je umenie,

                                               každý z nich to dobre vie.

             

                                                                   Preto učia deti s láskou,

                                                                   netrápia sa žiadnou vráskou.

             

                                                                      VŠEKO NAJLEPŠIE KU DŇU UČITEĽOV

          • Klokan

          • Matematiký klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. 27. marca sa opäť žiaci našej školy zapojili a matematicky klokanili. Držíme palce riešiteľom až sú uspešní.

          • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

          • Dňa 24. 3. 2023 sa CVČ v Bytči konalo tohtoročné okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Recitátori a recitátorky si zmerali sily so svojimi konkurentmi v prednese poézie i prózy. Našu školu reprezentovala Kristínka Kamasová, Adrián Dodek, Karina Bučová a Michaela Búšovská. Teší nás, že hoci bola cesta k úspechu plná prekážok, priniesla zaslúženú odmenu. Adrián Dodek, žiak 6. ročníka, získal krásne 3. miesto. Výhercovi srdečne blahoželáme a ostatným ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu našej školy.

          • Deň vody v našej škole

          • Svetový deň vody (22.marec)  je medzinárodný deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou.

            Myšlienka tohto medzinárodného dňa siaha až do roku 1992.

            Hlavnou témou Svetového dňa vody 2023 je urýchlenie zmien na riešenie krízy v oblasti vody a hygieny. Celosvetová kampaň v duchu hesla „Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete“ motivuje ľudí, aby začali konať, povzbudzuje nás všetkých ku zmene každodenných návykov a ku šetrnejšiemu zaobchádzaniu s vodou.

            Prečo práve kolibrík?


            Starodávny príbeh o kolibríkovi opisuje ako ľudia reagujú počas krízy. V lese vypukol požiar, všetky zvieratá v panike utekajú a so smútkom sa bezmocne prizerajú ako plamene pohlcujú celý les. Len malý kolibrík neúnavne prelieta nad ich hlavami tam a späť. Väčšie zvieratá sa kolibríka pýtajú, čo robí. „Lietam k jazeru a nosím vodu v zobáku, aby som pomohol požiar uhasiť.“ Ostatné zvieratá sa mu len smejú a hovoria: „Ty nemôžeš uhasiť požiar!“ Kolibrík odpovedá: „ Robím, čo môžem.“


            Malý kolibrík prispieva svojou trochou k riešeniu problému. Sám je tou zmenou, ktorú chce vidieť vo svete. Každý z nás môže svojou trochou prispieť k riešeniu veľkého problému.

            V piatok  24.3.2023 žiaci 7. ročníka zorganizovali Deň vody v našej škole. Po relácii v školskom rozhlase navštívili malé skupinky siedmakov všetky triedy. Žiaci súťažili v ochutnávke niekoľkých druhov nápojov, naučili sa poskladať papierového kolibríka. Každá trieda si pri tejto príležitosti vytvorila vlastný obrázok s témou vody, ktorý bude zdobiť dvere jednotlivých tried.

          • Kyberšikanovanie

          • Vo štvrtok 9. 3. 2023 sa konala v 5. ,6. ,7. a v 8. ročníku beseda zameraná na problematiku kyberšikanovania. s Ing. Zuzana Macharovou s asistentkou koordinátora oddelenia koordinácie a programov prevencie kriminality. 

            Prednáška sa konalo pod záštitou Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Odbor prevencie kriminality.

             

            Žiaci  sa dozvedeli, že ide o priamu formu šikanovania, pri ktorej dochádza k zneužitiu informočno – komunikačných technológií /napr. internetu/ na úmyselné ublíženie či zastrašovanie obetí agresorom.

            Zároveň získali užitočné informácie o tom , že možností ako riešiť túto zložitú a náročnú situáciu je niekoľko. Môžu sa obrátiť na pracovníkov Informačných kancelárií, a po vzájomnej komunikácií

          • Majstrovstvá okresu vo florbale - žiaci

          • Dňa 24. 2. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili na majstrovstvách okresu vo florbale. Prejavila sa u nás absencia telocvične v Jablonovom (ktorá bola v rekonštrukcii), čo veľmi zavážilo a náš výkon nám nedovolil dosiahnuť na stupienky víťazov. Aj keď sme sa neumiestnili, odniesli sme si veľa skúseností a zážitkov, ktoré nám pomôžu pri príprave v nasledujúcich rokoch.

          • Udržiavanie ľudových tradícií

          • V rámci vzdelávacích aktivít navštívili predškoláci Pamätnú izbu v Súľove, kde objavili množstvo zaujímavých vecí z histórie obce a regiónu. Oboznámili sa so životom ľudí v minulosti. Zaujímavý výklad z histórie i povesť o Súľovskom Čiernom orlovi im predniesla p. Mgr. Strečanská.

          • Na návšteve v 1. triede

          • 9. marca 2023 našich predškolákov privítali v ZŠ žiaci 1. triedy s pani učiteľkou Batrnovou. Ukázali im, čo všetko sa už naučili a akí sú šikovní. Naši predškoláci tiež nezaostávali a zapojili sa do priebehu vyučovania. Už sa všetci tešia do prvej triedy!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Súľov - Hradná 64
        • ZŠ(riaditeľ) - 0911 / 360 024 ZŠ (zástupkyňa) - 0911 / 588 002 ZŠ (zborovňa) + ŠKD - 0911 / 594 003 MŠ (zástupkyňa) - 0911 / 975 025 MŠ Súľov-Hradná - 0911 / 596 003 MŠ Jablonové - 0903 / 796 025 ŠJ vedúca - 0903 / 795 025 ŠJ Súľov-Hradná - 0911 / 626 003 ŠJ Jablonové - 0911 / 598 003
        • Súľov - Hradná 64, 013 52 013 52 Súľov - Hradná Slovakia
        • 0911 / 360 024
        • RNDr. Ján Mekiňa (riaditel@zssulov.sk), mobil: 0911 / 360 024
        • Mgr. Anna Búšfyová (zssulov@zssulov.sk), mobil: 0911 / 588 002
        • Mgr. Iveta Maceková mobil: 0911 / 975 025
      • Prihlásenie